Янка Такева: За издевателството и агресията няма лек

  • 14 август 2018 08:02

  • 1071
  • 5
Янка Такева: За издевателството и агресията няма лек
© Bulgaria on air

Издевателството и агресията са изключително разпространени не само в България, но и по света. Факторите за това са многопосочни, за жалост няма лек за тях. Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria on air председателят на учителския синдикат Янка Такева по повод резултатите от последните изследвания за насилието над деца у нас.

Тя допълни, че около 75 процента от учениците търпят вербални насилия.

,,Онези родители, които нямаха добър модел на родителство сега са родители. Ето защо българското училище трябва да си взаимодейства с днешните родители, което е много важно за гражданското образование'', заяви още Такева.

По темата психологът Христо Монов допълни, че да си родител е най-сложното нещо в днешния свят, защото съвременния свят е много променен.

,,Децата са най-чувствителни към вербалното насилие заради лошите оценки в училище. Това води до срив в мотивацията и до срив във взаимоотношенията с родителите'', посочи той.

,,Който е бил жертва на насилие, обикновено той също става насилник'', завърши Монов.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1071 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българин

2018.08.15 | 14:47

5
Има лекове и за издевателството, и за агресията. Именуват се полиция и съдебна система. Друг е въпросът дали нашите народни избраници ще имат волята да ги използват, или само ще констатират неприятните факти и ще ни разправят кое как било по света.
Бабагг

2018.08.14 | 10:08

4
Госпожо, работете и с общините
Децата искат да играят трябва да спортуват. Градинките, игрищата ,плувните басейни трябва да са чисти и лесно достъпни. Детските трябва да са повече .
Гражданин

2018.08.14 | 10:00

3
Училището и семейството са важни,каквото и да става около нас. Бъдещето на нацията е заложено в това
Променете си програмите за възпитание. Децата копират видяното във филмите и телефоните. Вземете и прилагайте разумни мерки. Въведете час по възпитание със специалисти от новата учебна година. Срещайте се ежемесечно и с родителите..
Самотна майка

2018.08.14 | 09:48

2
Не съм съгласна с госпожата какво се прави за семействата и децата
Нищо .организирайте срещи с психолози
Защо децата викат като животни. Може да не са и дохранени,да не се изисква от тях дисциплина и т .н. училището и семейството са отговорни.
Пепа

2018.08.14 | 08:26

1
Тази крадлива и нагла лъжкиня още ли е жива?

Добави коментар

Водещи новини