Абсолвентите от Висшето военноморско училище във Варна получиха дипломите си

  • 11 август 2018 17:31

  • 3959
  • 0
Абсолвентите от Висшето военноморско училище във Варна получиха дипломите си
© Пресцентър

Успех в кариерата и изключителни възможности за развитие пожела заместник-министърът на отбраната Анатолий Великов на студентите от „Випуск 2018“ на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тържествената церемония за връчване на дипломите на младите висшисти се състоя днес, 11 август, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център-Варна.

На нея присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командно-преподавателският състав на ВВМУ, близки и роднини на випускниците.

„Днес е вашият голям паметен ден, за който мотивирано сте се готвили. Сигурен съм, че със заслужена гордост завършвате Висшето военноморско училище“, каза в обръщението си към студентите заместник-министър Величков. Той посочи, че основанията за тази гордост са образователната традиция, създадена през 137-годишната история с неуморния труд на преподавателския състав, постоянният ракурс към модерните тенденции и практики в морското дело, които успешно те претворяват и прилагат в обучението. Заместник-министърът на отбраната припомни, че дипломите от Висшето военноморско училище са с голямо международно признание и авторитет, а неговите възпитаници са търсени специалисти в известни морски държави като Великобритания, Германия, САЩ, Япония и др.

„Знанията и опитът, които сте придобили, утре ще бъдат оценени от вашите работодатели и със сигурност ще впишете имената си във фирмената история на много известни компании, но не забравяйте, че сте българи, защото този, който съумее да съчетае професионализма, амбицията и мотивацията в работата си с обичта към Отечеството, неговото име ще бъде записано в аналите на българската история“, заяви заместник-министър Анатолий Величков пред випускниците на Морското училище.

Днес своите дипломи за завършена образователно-квалификационна степен „бакалавър” получиха 280 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“. Дипломи получиха и 46 студенти от магистърските програми по специалностите: „Логистика“, „Корабоводене”, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Управление на пристанищата“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабни машини и механизми” и „Електрообзавеждане на кораба”.

За първи път в историята на Морското училище двама студенти са първенци на випуска. Кристиян Пенев и Павел Желев завършват бакалавърската програма по специалност „Корабоводене” с пълно отличие. Те бяха наградени от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков със знак на Министерството на отбраната.

„Този ден завинаги ще остане в спомените на 326-те студенти, които направиха една от най-важните крачки в живота си. Пред развълнуваните погледи на приятели и роднини те написаха една глава от житейския си път, за да започнат нова“, отбеляза в словото си командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и пожела от името на военните моряци попътен вятър на дипломираните студенти.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини