Красимир Вълчев: 80% от децата в София бяха записани в най-близкото училище

  • 27 юли 2018 18:32

  • 2920
  • 0
Красимир Вълчев: 80% от децата в София бяха записани в най-близкото училище
©

Принципът на близост до училището не е дискриминационен. Всеки един критерий може да се обяви за дискриминационен. Той не отнема правото на родителите да запишат децата си в друго училище, но дава предимство за записването в най-близкото. Миналата година имаше редица злоупотреби, които лишиха децата, които живеят близо до училищата до домовете си. Тази година това вече го няма. Това каза министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в предаването "Още от деня" по БНТ.

Близо 80% от децата в София бяха записани в най-близкото училище тази година“, обяви просветният министър. Освен това ги няма опашките отпреди години, няма тези злоупотреби с адресните регистрации и месторабота.

Ваканциите няма да се намаляват, стана ясно от думите му. „Предлагаме удължена учебна година с две седмица за седмокласниците и така те ще учат до 28 юни, а не както досега до 15. Целта е учениците да имат достатъчно време да вземат целия материал и да се подготвят“.

„Имаме негативни демографски тенденции в последните години, което доведе до нова реорганизация в някои училища. Увеличава се броят на българчетата, които учат зад граница, призна министърът, но добави, чe прогнозата е, че до 5-10 години тази тенденция да се обърне. Той отново напомни, че образованието е национална политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини