Талантлива осмокласничка спечели конкурс на Столична община

  • 18 юни 2018 08:45

  • 14654
  • 0
Талантлива осмокласничка спечели конкурс на Столична община
© Novini.bg

Талантливата осмокласничка Алис Дулчич победи с красива рисунка в конкурса "Светът по-добро място за теб и мен". Той е част от проектната идея "Младежки свят и доброволчество", финансиран от Столична община - дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм", проведен в столичното 95 СУ "Проф. Иван Шишманов".

Събитието беше открито от директора на училището Мими Рецкова. В него са включени общо пет столични училища, а най-добрите рисунки на техни ученици предстои да бъдат показани в изложба.

Посланието, което отправя с рисунката си Алис е да не се прави война и да е по-добър светът. „Когато изобщо не обичаме себе си, няма как да обичаме и света около нас и го правим по-лош. Целта е да обичаме и да правим света по-добър. Дадена ни е само една планета и трябва да се грижим за нея“, сподели победителката пред Novini.bg.

„Много хора търсят щастието в наркотиците, но там то не се намира. Това може да стане само на момента. Любовта носи безкрайно щастие, тя идва отвътре. Винаги най-хубавото идва отвътре, а наркотиците идват отвън. Важно е да живеем здравословно“. Алис сподели пред медията ни, че засега не прави големи плановете, а рисуването е все още само хоби за нея. „Винаги съм била много самотен човек и винаги рисуването ми е помагало да се справям. Когато хората виждат какво съм нарисувала започват да си говорят с мен. То ми помага“, каза още победителката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14654 0

Свързани новини

Водещи новини