Красимир Вълчев: Средната брутна заплата за педагогическия персонал е около 1080 лева (снимки)

  • 11 май 2018 12:46

  • 6611
  • 0
Красимир Вълчев: Средната брутна заплата за педагогическия персонал е около 1080 лева (снимки)
© Булфото

Средната брутна заплата сега за педагогическия персонал е около 1080 лева в системата на образованието, а средната основна заплата е по-ниска - малко над 800 лева, върху която има допълнителни възнаграждения. Най-много са за прослужено време, зависещо от трудовия стаж. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Той участва в церемонията за връчването на наградите в Националния конкурс "Учител на годината", организиран от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ.

"Има високи заплати в някои училища, които са и над 1500 лева брутни заплати за някои длъжности - за ръководните длъжности са по-високи", отбеляза министър Вълчев. "Това означава, че са по 1800 лева, но брутната заплата може би малко завишава представата колко е реалната заплата, защото се плащат осигурителни вноски и подоходен данък за сметка на заетото лице. Тези високи заплати са по-скоро на училищните директори, защото техните заплатите са по-високи от тези на учителите", уточни образователният министър.

На церемонията присъстваха освен образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, както и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини