Йорданка Фандъкова връчи наградите в конкурса за младежки инициативи „Младежки свят и доброволчество

  • 15 март 2018 17:09

  • 3142
  • 0
Йорданка Фандъкова връчи наградите в конкурса за младежки инициативи „Младежки свят и доброволчество
© Булфото (архив)

49 идейни предложения са участвали в конкурсите за „Младежки свят и доброволчество“ и „Нашият училищен спортен празник“, а 25 от тях получават финансова подкрепа от дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столичната община, за да бъдат реализирани. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Седем от проектите ще получат финансиране от спонсори на инициативата. Конкурсът за проектна идея на ученически съвети и ученически парламенти се провежда за четвърта година.

Сред наградените са ученическите съвети при ПГФН „Княгиня Евдокия“, 1 СУ „Пенчо П. Славейков“, 22 СУ „Георги С. Раковски“, 157 ГИЧЕ „Сезар Вайехо“, 40 СУ „Луи Пастьор“ 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“, СУУУС „Проф. д-р Дечо Денев“, 33 езикова гимназия, школа „Училище за зрение“ на доц. Д-р Велимир Велев към НЧ „Отец Паисий1930“, Дневен консултативен център за деца, юноши и родители – ПИЦ, фондация „Подлезно“.

"Знам, че в София учат най-креативните млади хора и въпреки това съм изненадана от новите идеи. Проектите, които участваха в конкурса тази година са изключително впечатляващи", каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на церемонията за отличаване на най-добрите идеи. Кметът Фандъкова поздрави специално учениците от ПГФК „Княгиня Евдокия“, чиито проект включва дейности в домовете на възрастни хора, свързани с грижа и даване на повече самочувствие на възрастните хора.

"Всички проекти, които са свързани с облагородяване на училищни дворове, са мои любими проекти. Те допринасят за това да направим града си по-красив и по-зелен", каза още столичният кмет.

"Грижата за децата със затруднения е кауза и изказвам специални благодарности на всички ученически съвети, които представят проекти, свързани с подкрепа на децата със специални образователни потребности", посочи още столичният кмет Фандъкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини