Касапинът Адриан разфасовал Николай, за да си плати колата

  • 02 юли 2012 06:10

  • 18885
  • 36
Касапинът Адриан разфасовал Николай, за да си плати колата
©

Мързелив, безработен аутсайдер и дребен далавераджия. Такъв според психопрофила е 30-годишният Адриан Анатолиев, който уби, разфасова с нож в банята и изхвърли в река Огоста Николай Йорданов, пише Монитор.

За убийството профайлърите твърдят, че е добре планирано, а не случаен удар, с каквато теза се опитва да се измъкне извършителят. Целта му била освен питите кашкавал, за които „Монитор” пръв писа, но и двете хиляди служебни пари, които Ники носел в себе си. Сумата щяла да стигне Адриан да си вземе заложения срещу 1000 лв. „Опел Омега”.

Всичко започнало на 13 юни - деня, в който 22-годишният Ники се чул по телефона с бъдещия си убиец. Разбрали се на следващия ден да се видят до пицарията, която Николай трябвало да зареди с шунка и гъби. Заведението се намирало на метри от блока, където от няколко месеца под наем живеел Адриан. Това е и единственият им разговор по телефона за година назад, установяват по-късно криминалистите. Малко преди да се види с приятелката си Демира, Ники спира служебния хладилен бус пред пицарията в столичния кв. „Овча купел”. Както винаги усмихнат, донесе продуктите ние му дадохме парите”, разказаха вчера работещите в заведението. Нищо в поведението на доставчика не подсказвало, че е притеснен или че нещо необичайно се е случило. На десет метра от заведението в блок №411, вход А, живеел Адриан Ангелов. С някаква съвсем прозаична причина извършителят примамил жертвата си в апартамента на втория етаж, в който живеел отскоро под наем. За разговора между двамата единственият жив свидетел вече е убиецът, който се опита да се измъкне с обяснението, че Николай го бил нападнал. Всички показания на цялото обкръжение на 22-годишния младеж сочат, че той в никакъв случай не е бил конфликтна личност. Точно обратното, винаги се е опитвал да помогне с каквото може, какъвто вероятно е бил и този случай, обясни шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев. Криминалистите са убедени, че Николай не е предизвикал по никакъв начин последващите действия на Адриан.

„Ники ме нападна, аз го ритнах и той падна, удари си главата и умря”, опитал се да излъже при разпитите извършителят. Данните обаче сочат, че Николай е отишъл да помогне на бъдещия си убиец, който добре знаел, че оборотните пари на доставчика са в джоба му.

След като умъртвил Николай, занесъл трупа му в банята С голям, остър и вероятно предварително подготвен нож часове наред рязал всяка част от 22-годишния младеж. После слязъл до близкия магазин и купил най-здравите найлонови чували. Напъхал частите в тях. Отишъл до автокъщата, където срещу 1000 лева заем оставил очукания си „Опел Омега”. Дал току-що откраднатите от джоба на жертвата си банкноти и откупил колата. Сетил се, че по белия бус на жертвата може да бъде разкрит. Пребъркал дрехите на Ники, взел ключовете от возилото и сам го закарал в района на Централна гара, където по-късно бе открит от полицаите.

Да не е капо, гушнал и две пити кашкавал, които по-късно се опитал да продаде. За да не бъдат открити ключовете от возилото в него, ги пуснал в крайпътен електрически стълб. Скривалището наистина било хитро, но след като се издънил на детектора на лъжата, решил да посочи точното място с надеждата да намали присъдата си.

После набутал в багажника на омегата чувалите с останките на Ники и потеглил към родното си козлодуйско село Гложене. Планът бил да намери в какво да изгори тялото и никой никога да не го открие. По пътя видял контейнери за смет и решил, че са доста удобни за случая.

След като паркирал колата, се върнал да ги открадне. Засега криминалистите смятат, че всички тези действия е извършил сам, без никакъв съучастник. По тъмно прекарал контейнерите до река Огоста и на брега запалил останките на Ники. Чул шум и се уплашил. Ритнал варелите във водата и избягал.

Оръжието на престъплението, както и документите на жертвата, хвърлил в река Дунав, където според разследващите едва ли вече могат да бъдат открити. Ден по-късно две ръце и крак на жертвата били намерени от случайни пастири, след което случаят бързо се разплел.

Частите изплували, тъй като нивото на реката спаднало рязко заради контролирано изпускане на диги по-нагоре по течението. Ако водите не бяха спаднали, може би никога нямаше да открием трупа, коментираха полицаите.

Последвайте канала на

Novini.bg
18885 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2015.06.10 | 18:51

36
човека не е виновен че го е разфасовал. направил го е от немотия. ако имаше милиони и 50 яки курви край него, това нямаше да се случи. ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА
Aida_v

2015.06.10 | 18:51

35
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ НЯКОЙ Е НАПИСАЛ ТОВА!ПОТРЕСЕНА СЪМ,НЯМАМ ДУМИ!!!
.,,

2015.06.09 | 13:13

31
Ако направят така с майка ти или твой роднина, същото ли ще кажеш ?
smurtna prisuda

2014.06.26 | 11:42

10
a smotan yrod ako vsichki deto neni stigat parite pochneme da trepame kvo shte stane maloumen yrode pros a
БГ=смъртно наказание+национализация

2015.06.10 | 15:51

34
Зъб,за зъб око за око,не знам какво чакаме още,трябва да се върне смъртното наказание,точно за такива като този изверг....
opa

2015.06.10 | 15:48

32
Как можеш да убиеш човек за 2000лв. аз за 2милиона няма да го направя дори от глад да умирам. Не съм Бог да решавам кой да умре и кой да живее.
Мензис бой

2015.06.10 | 15:49

33
аз за 2 лв. ще го убия, единственото което ме спира да го направя е пандиза, иначе щах да избия всички ви, а курвите да ги изнасиля брутално.
УБИЕЦА ЩЕ ОПЪРДИ КОЧАНА

2015.06.09 | 13:12

30
УБИЕЦА ГОЛЯМ ХУ* ГО ЧАКА В ПАНДИЗА НАПРАВО ЩЕ МУ СЦЕПЯТ ГЪЗА НИКОЙ НЕ ОБИЧА ТАКИВА ДОЛНИ ПСИХОПАТИ НАПРАВО ЩЕ МУ УРЕДЯ ЗДАВО ЕБА*Е САМО ДА СЕ ПАДНЕ В БЕЛЕНЕ ИЛИ БУРГАС
хуманистично ултимативно ЗА смъртното наказание с

2015.06.09 | 12:33

28
Честно да ви призная - не искам да се отнема ПО ПРИНЦИП ничий живот, дори и на най-презряния детеубиец! ООББААЧЧЕЕ - в едно ХУМАННО общество, което твърди, че респектира в най-висша степен човешкия живот НЯМА ПО-ВИСША ПРЕВЕНЦИЯ за шизоидни социопати-убиици от СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ - кой и каквото да ми говори, но инстиктът за самосъхранение лежи много по-дълбоко и и от най-социопатната девиация - за съжаление или по-скоро - НЕ!!! Да смъртното наказание е НЕВЪЗВРАТИМО (CAPITAL), но нали и престъплението на осъдения на смърт убиец също е ОКОНЧАТЕЛНО - за доказана УМИШЛЕНО ПРИЧИНЕНА НЕВЪЗРАТИМА СМЪРТ????Как пред лицето на това престъпление ние бихме могли да затворим ВЕЛИКИЯТ екзистенциален кърг ПРИЧИНА-СЛЕДСТВИЕ? И после - нещо суплементарно - НЕКА никой не смее да оспнорва, че смъртната присъда - при нейната практическа УЛТИМАТИВНОСТ НЯМА ВЪЗДЪРЖАЩ ЕФЕКТ! Ми нали това би трябвало да е целта на обществото ни - ГЕНЕРАЛНА ПРЕВЕНЦИЯ КЪМ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ под страх от автоматична и УЛТИМАТИВНА смъртна присъда, която в едно уредено общество БИ ТРЯБВАЛО ДА Е НЕИЗБЕЖНА (съжалявам за умишлената смислова тафтология - налага се поради особеностите на Българския език) - така, че моля да не се профанизира дискусията до нивото, че радетелите за смъртно наказание били за "примитивния" принцип "око за око - кръв за кръв", а да се мисли по-скоро във философско-психологически план - че този "който е посял ветрове НЕПРЕМЕННО ще пожъне БУРИ", обратното ставоще би означавало само и единствено, че ние предаваме сами себе си и ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ОТ РАЗНООБРАЗИЕ, КОИТО ЖИВОТЪТ ПРЕДЛАГА ПО ПРИНЦИП! - това е което мисля по въпроса за смъртното наказание - хуманистично ултимативно "ЗА" съм - с две ръце! за да има мир и утеха на невинно ограбените от ЖИВОТ люде!
във връзка с долното да допълня по повода

2015.06.09 | 12:34

29
Ако на този заподозрян ЗАКОНЕН и КОМПЕТЕНТЕН СЪД КОНСТАТИРА (признае) вината, в резултат на един легитимен, но най-вече ЗАКОНОСЪОБРАЗЕН (и щадящ интересите на обвиняемия) съдебен процес - аз не виждам никакъв проблем осъденият обвиняем да понесе най-висшата наказателна мярка, която СЪД може да наложи, а именно ЕКЗЕКУЦИЯ (изпълнена строго по надлежен ред, целящ избягване на НЕХУМАННИ страдания от страна на екзекутирания, но при пълно спазване на правилото, че екзекутирания НАПЪЛНО разбчира смисъла на изпълнявата процедура, целяща ЗАКОННОТО отнемане на живота му в резлтута на ЗАКОННО ПОСТАНОВЕНА СМЪРТНА ПРИСЪДА !!! Но Смъртна Присъда, наложена само и единствено за доказано УМИШЛЕНО и ВИНОВНО (ПРИЗНАТО ОТ ЗАКОНЕН и КОМПЕТЕНТЕН СЪД) ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, КОГАТО НЯМА ДОБРОВОЛНО ПРИЗНАВАНЕ НА ВИНАТА в началото на процеса (тогава до бъде до живот- както е например в САЩ!!!!) ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧИСКА И СЪДБЕНА Х А Л Т У Р А за сметка на живота на жертвата и на неговите ЖИВИ БЛИЗКИ И РОДНИНИ, които НИКОЙ на този свят няма как да утеши по друг начин освен, чрез изпълнението на законна и легитимна смъртна присъда в резултат на законен, легитимен и правомерен съдебен процес по време на който са дадени НЕЕДНОКРАТНО възможности на обвиняемия да докаже своята невинност!!!!!!

2014.06.26 | 11:52

27
Направо съм потресен. Щом в България човешкия живота вече струва 2 хил. лв, това вече е страшно. И после нека да смешните управляващи да разправят, че народа живее добре, няма безработица и всичко е наред. Ало огледайте се наоколо и в по-крайните квартали и малки населени места, положението е страшно!
минаващ

2014.06.26 | 11:47

14
Стига майтапи. Отдавна по селата убиват старци за едната пенсия или даже за 5 лв.
П

2014.06.26 | 11:52

26
доживотна без право на замяна!!!

2014.06.26 | 11:52

25
4 нещо не си разбрал
!!!

2014.06.26 | 11:52

24
Така ще е !!! .... като махнаха смъртното наказание .....
dfsg

2014.06.26 | 11:52

23
Нали уж го бяха намерили и бил добре бе?! нали беше на 17 не на 22 ?!?!?!

Добави коментар

Водещи новини