С ловна пушка отнесли главата на Железния

  • 10 април 2012 21:06

  • 7298
  • 7
С ловна пушка отнесли главата на Железния
©

С ловна пушка е застрелян 52-годишният Васил Лазов-Железния, разкриха криминалисти, които втори ден разследват покушението, пише "24 часа".

При стрелбата е отнесена част от главата на жертвата. Експертите казват, че подобни наранявания може да се получат от ловно оръжие. Каква марка е то и кога е произведено обаче, още не се знае. Това ще стане ясно, след като бъдат готови експертизите.

Лазов бе застрелян в главата от упор пред дома си на ул. "Бяла ружа" №6 в столичния кв. "Княжево" вчера
. Килърите го издебнали около 13,30 часа, когато той свалял строителни материали от колата си "Сеат Толедо", паркирана пред къщата му. Свидетели чули два изстрела, но не видели убийците.

Гърмежите чули и деца, които се разхождали с куче в квартала. Те първо помислили, че някой хвърля пиратки. Но след секунди видели Лазов да лежи в кръв на улицата. Хлапетата изтичали при баба си, която им казала да се обадят на тел. 112. После обаче тя подала сигнал за убийството, тъй като имала съмнения, че на спешния телефон може да не повярват на децата. "Те ни казаха, че когато са минавали покрай човека, той бил още жив и мърдал, но имал дупка в главата", обясни момиче от квартала вчера. "Глупости, много гледаш "Хорейшо", репликира го друго дете. От вчера психолози на МВР беседват с децата заради шока от гледката, който са изживели.

Лазов е регистриран в полицията като участник в група за фалшифициране на документи. Има присъда за даване на подкуп, напоследък се е занимавал със застраховане на автомобили.  Лазов е едноличен собственик на капитала и управител на фирма "Железния" ЕООД, според данните от НИС "Делфи". Има една дъщеря. Съседите му казват, че не са забелязали нищо подозрително около семейството в последните дни. Васил Лазов живеел в квартала отдавна и бил познат с прякора Васко Железния.

Фирмата на Лазов е с разностранна дейност - от посреднически и консултантски услуги до производство и търговия със стоки, строителство, обзавеждане на недвижими имоти, хотелиерство и ресторантьорство и др. Според запознати обаче Лазов се занимавал паралелно и с лихварство. Давал заеми срещу ипотеки на имот. Този бизнес може да е струвал живота му - гласи основната версия на полицията за убийството. Проверява се и законната му дейност със сключването на застраховки. През 90-те години Железния се занимавал с регистрации на коли. По това време имаше бум на внос на коли втора ръка от Западна Европа у нас. Около КАТ бяха разположени множество сергии с нотариуси, които на място подготвяха документите. Лазов бил сред хората, които съдействали за регистрации на коли, без да се чака на опашка. Понякога правел услуга дори в отсъствие на собственика, стига да има пълномощно.
Вероятно заради това вчера някои от съседите на убития в квартала твърдяха, че Лазов работел в КАТ. Той обаче не е бил на служба там, показва на "24 часа". Продължил да се занимава с регистрации и през 2002-2004 г., когато бе въведено задължение старите регистрационни табели да се сменят с нови. Тогава пред столичния КАТ денонощно се виеха огромни опашки. "Беше един от "регистраторите". Прекарваше коли, без да чака на опашка, и можеше да уреди хубав номер за автомобил, тъй като познаваше шефовете", спомня си запознат с този бизнес. Със смяната на началниците в КАТ обаче нещата станали по-трудни и Лазов започнал да пише жалби, че пътните полицаи отказват да му предоставят услуги. Точно от този период са и регистрациите му в полицията за съставяне и използване на неистински документи.

През 2002 г. Лазов е регистриран три пъти. Проверявали го за съставяне на неистински договори. Лазов има и една присъда от година и четири месеца за подкуп, наложена му през 1987 г. Полицията ще изиска и това дело, за да го провери.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7298 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
4ука

2012.04.12 | 10:29

3
на лихвари само само кор6ум в главата
Емо

2012.04.12 | 10:30

7
Да-13 нули!
321...

2012.04.12 | 10:30

6
От упор с ловна пушка - доста злобно!
ГОШО

2012.04.12 | 10:29

2
Явно килърите са гледали много филми за италианската мафия-където се използва тъй наречената "лупара" (рязана ловна пушка)точно за такива показни убийства от близко разтояние.
1234

2012.04.12 | 10:30

5
сигорно е взел имота на някой и на човека нищо друго не му е останало да направи...

2012.04.12 | 10:30

4
Човек убива друг или за пари или за жена.
Cologne

2012.04.11 | 10:45

1
na lixvari kur6um v glavata i kur v gaza im

Добави коментар

Водещи новини