Отвлекли мъж, за да проси в чужбина

  • 21 ноември 2019 09:30

  • 804
  • 1
Отвлекли мъж, за да проси в чужбина
© getty images

Мъж от врачанско село е отвлечен и изведен от България с цел просия. В това са убедени близките му. Преди да изчезне безследно, мъжът е принуждаван да проси в Италия. Върнали го в страната ни без никакви документи. Мариус Петков се издирва от Интерпол, засега без резултат. Това разказа в ефира на Нова телевизия дъщеря му Нели Николова.

Той е на 60 години, инвалид, без два крака. Изчезнал е през 2016 година. „В неговото състояние той не е способен да работи нещо друго. За това смятам, че е заминал именно с тази цел. По-рано пак е заминавал за просия. Лично той ми го казва. За последно на 16 септември 2016 година се чухме с него. Тогава ми каза, че е на ферибота във Видин и ще заминава някъде, но не знае къде. След това изгубихме контакт. Седмица по-късно телефонът му не съществува”, разказа Нели Николова.

Бездомник причини голяма жп авария в Белгия

От полицията обяснили на близките на Петков, че той е тръгнал за чужбина с още 7 души от ромски произход. Те са от Монтана. Проведени са разпити на въпросните лица. По техни данни възрастният мъж е забелязан за последен път на едно от летищата в Париж и разполагал с 40 евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
циганска работа

2019.11.21 | 09:56

1

къде са бхк и америка за бг да се загрижар за правата и свободата на човека. мангалите ще го екслоатират като роб.

Добави коментар

Водещи новини