Задържани са двама мъже от Брацигово, извършили грабеж

  • 13 ноември 2019 13:18

  • 209
  • 0
Задържани са двама мъже от Брацигово, извършили грабеж
© Булфото (архив)

Двама мъже, извършили дързък грабеж са установени и задържани от служители на РУ-Пещера и участъка в Брацигово, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик.

Сигнал за случилото се е бил подаден от 71-годишния А.Т. от Пловдив. Пенсионерът отишъл да види 93-годишната си майка в Брацигово и останал през нощта при нея. След полунощ двама млади мъже проникнали в къщата на старицата. Там те заплашили с нож А.Т., повалили го на пода и дори успели да му нанесат порезна рана в областта на ръката. След това нападателите направили опит да отмъкнат намиращите се в жилището 90 лева но не успели и избягали. На мястото пристигнали екипи на участъка в Брацигово и полицейското управление в Пещера.

Жертва на кражба разказа как са й отмъкнали скъпия телефон

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В оперативно-издирвателните действия се включил и водач на служебно куче от ОДМВР-Пазарджик. В резултат на усърдна работа криминалисти и униформени стигнали до самоличността на грабителите. Оказало се, че това са М.С.- 20г. и Г.В.- 27г., и двамата живеещи в Брацигово. Те са задържани в ареста на РУ-Пещера, а спрямо тях се води полицейско производство под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в родопския град.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини