Заловиха дилър в Плевен след гонка и стрелба

  • 29 октомври 2019 11:03

  • 2373
  • 0
Заловиха дилър в Плевен след гонка и стрелба
© Булфото (архив)

На 28 октомври 2019 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици" на територията, обслужвана от Второ РУ. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.

Около 17.30 часа криминалисти установяват 41-годишен от село Дисевица, в района на областния град на паркинга на улица "Константин Величков" в управлявания от него "Фолксваген Голф 3".

41-годишният осуетява полицейската проверка и потегля с лекия автомобил като блъска паркиран „Форд Конект" и се оттегля в посока улица "Неофит Рилски". За неутрализиране на извършителя са използвани помощни средства - стоп патрони.

На кръстовището, образувано от улица "Неофит Рилски" и улица "Константин Величков", нарушителят се удря с правилно движещ се лек автомобил "Шевролет Авео".

След второто пътно-транспортно произшествие излиза от лекия си автомобил, като изхвърля прозрачен полиетиленов плик с размери около 17 х 10 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 130 грама. Задържан е от полицейски служители. Извършен е оглед на местопроизшествието.

При извършено последващо претърсване в жилището му в село Дисевица са намерени електронна везна и прозрачен полиетиленов плик с размери 7 х 3 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 10 грама. По данни на 41-годишния веществата са марихуана. На иззетите наркотици са назначени експертизи. Притежателят им е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Уведомен е дежурен прокурор. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини