Приятел на блъснат и загинал велосипедист: Имало е свидетели, но никой не се е обадил на 112

  • 25 октомври 2019 08:08

  • 4249
  • 4
Приятел на блъснат и загинал велосипедист: Имало е свидетели, но никой не се е обадил на 112
© Нова телевизия

Минавах съвсем случайно по същия маршрут и го видях да лежи на земята. Първоначално помислих, че е леко пострадал, но когато се приближих, видях, че е в тежко състояние и целият в кръв. Това разкри в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия приятел на блъснатия и впоследствие загинал велосипедист на кръстовището при стадион "Локомотив" в София.

,,През тези жизненоважни 5-10 минути само един човек се е обадил на Спешна помощ. Сигурен съм, че всички в момента на удара са видели инцидента, но никой не е сигнализирал достатъчно бързо на 112'', допълни приятелят му.

,,Разбрах по телефона, че е в съзнание, но с тежки травми. Доколкото знам е бил спешно откаран за мозъчна операция. Дали виновникът е жена или мъж аз не знам, надявам се това да установят компетентните органи. Разследването трябва да стигне докрай'', категоричен е друг приятел на починалия велосипедист.

Последвайте канала на

Novini.bg
4249 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.10.25 | 08:58

2

съжалявам за загиналото момче , но в цялата история с правилника за велосипедистите по пътното платно има нещо ужасно сбъркано. не може желосипедистите да са с предимство на пътя . те могат да спрат много по-ефективно и бързо и на по-късо разстояние от един автомобил движещ се с 50 км . това е все едно да накараш влак да спира за дава предимство на колите !

2019.10.27 | 21:49

4

Ти не се намираш в Холандия! Нямаш и условията като в Холандия! Тук няма условия за колите,да не говорим за колелета,тротинетки и всички останали видове "лагерници"

2019.10.25 | 10:02

3

В Холандия велосипедите са винаги с предимство и когато автомобил приближи велосипед намаля колкото е нужно и очите на шофьора стават на 8 защото, ако го блъсне шофьора на автомобила винаги е виновен и отива в затвора. Ако е нужно минава с 20км/ч когато има велосипедисти наоколо. Инцидентите от този тип там са рядкост, имайки предвид колко много хора карат велосипеди там.

Фак оф

2019.10.25 | 08:47

1

Носете светлоотразителни жилетки , смотаняци! С тия тъмни дрехи , особено по междуселски пътища , като тръгнат такива камикадзета и Господ не може да ги опази да е зад волана.

Добави коментар

Водещи новини