Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня

  • 22 октомври 2019 13:00

  • 639
  • 0
Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня
© Булфото

Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня.

Полицейската операция за противодействие на незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и взривни вещества е проведена вчера от служители на РУ- Карлово. Под наблюдение на районната прокуратура е извършено претърсване на адреса на 72-годишен жител на град Баня.

Иззети са пистолет, пушка, части и заготовки за оръжия и около 1500 патрона от различен калибър. Заради открит артилерийски гръм с монтирана пиротехническа запалка, периметърът около жилището е бил отцепен от полицейски служители, а обитателите - изведени на безопасно разстояние до идване на екип от СОБТ.

Предстои да бъде направена експертиза на обезвредената тротилова пресовка, както и изясняване на произхода на иззетите оръжия и боеприпаси. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Срещу него е образувано бързо производство по чл. 339, ал.1 от НК. Работата по цялостното документиране на случая продължават под наблюдението на Районна прокуратура - Карлово. Бързо производство е образувано срещу 18-годишен за хулиганска проява. Около 13.00 ч. вчера младежът бил задържан в Трето РУ, след като в района на кръстовище между бул. "България" и ул. "Васил Левски" проявил агресия и отправил обиди към полицейски служители. За случая е уведомена Районна прокуратура.

Последвайте канала на

Novini.bg
639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини