Банев убеждавал от килията дъщеря си да избяга с Евгения в Русия

  • 22 октомври 2019 06:16

  • 6194
  • 9
Банев убеждавал от килията дъщеря си да избяга с Евгения в Русия
© Булфото (архив)

Николай Банев използвал незаконно вкарания в затвора мобилен телефон, за да убеди дъщеря си Теодора да замине в Русия, заедно с половинката му и нейна майка Евгения Банева. Това разкри прокуратурата по време на съдебното заседание за гледане на мярката за неотклонение на бизнесмена от състав на Спецсъда.

Защитата му настояваше да бъде пуснат под домашен арест, но спецмагистратите оставиха скандалния бизнесмен зад решетките именно заради опасността да се укрие или да извърши и други престъпления.

Николай и Евгения Баневи са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, оглавявана от самия него, както и за пране на пари и данъчни престъпления. Обвиняема по делото е и майката на бизнесмена – Мария Банева. На днешното заседание като свидетели по делото трябваше да бъдат разпитани петима служители във фирмите му - Милена Шопова, Венцислав Генов, Анна Главинкова, Виолета Божкова и Владимир Владимиров. Владимиров не се появи, тъй като е в чужбина до края на месеца, но разпитите така или иначе бяха отложени за 20 ноември заради исканията на защитата на Баневи за предоставяне на счетоводни документи, които да докажат или отрекат твърдението на прокуратурата за данъчни измами в дружествата на Баневи „Полимери“ и „Партнърс комерс“ в периода от 2007 г. до 2013 г.

Десетте адвоката на семейството поискаха още присъединяване на доказателства от друго дело срещу тримата за пране на пари, присвояване на средства и държане на големи суми пари в швейцарска банка. Съдът реши да се предоставят копия на доказателствата от общо 27 чувала, които се намират на територията на Районно управление – Девня.

На заседанието Банев не пропусна да се оплаче за пореден път, но в този случай пред Темида, от „кошмарните“ условия в ареста - липсата на топла вода, мизерията и хлебарките, като заяви, че имал голям принос за българската икономика и не заслужава да бъде подлаган на подобен тормоз. Заяви също, че през 2009 г., за 50-годишния си юбилей, бил получил писмо от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, тогава премиер първи мандат, в който му благодарял за инвестициите в страната, като настоя министър-председателят.

Обвиняемият за пореден път се изкара жертва на репресия и заплаши, че ще „съди всички физически лица и институции“, които са я осъществили. Но без да назовава имена. Оказа се, че скандалният бизнесмен иска да използва съдебната зала и за да даде интервюта на медиите, но бе порязан от магистратите. За сметка на това адвокатите му не пропуснаха да разиграят пореден фарс, като раздадоха писмо от Банев, в което изразява разочарованието си, че неговото семейство е набедено и заявява, че смята съдебният процес за несправедлив.

Последвайте канала на

Novini.bg
6194 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Алекс

2020.02.23 | 00:20

9

Този тип май забравя, че е в затвора, а не в петзвезден хотел. Оплаквал се от условията! Той какво очаква - луксозен спа център, джакузи, хеликоптерна площадка, масажи, гурме, балове и танци, многолюдна прислуга... Това да не му е имението на френската Ривиера?!!! Ама че нагъл тип!

2019.10.22 | 10:30

8

Модератора , поздрави на майка ти и целата ти гербава фамилия !

2019.10.22 | 10:27

7

Е те това е съчинение по картинка ! " Николай Банев използвал незаконно вкарания в затвора мобилен телефон, за да убеди дъщеря си Теодора да замине в Русия, заедно с половинката му и нейна майка Евгения Банева." В Русия разбираш ли ...... Плиткоумници , едно съчинение не можете да скалъпите като хората

2019.10.22 | 09:06

6

Целта е да бъде мачкан и унижаван докъто склони да плати поисканото от Тиквоня

2019.10.22 | 09:02

5

А циганката банева нали е болна затова е под домашен арест как ще бяга,а дъртата уруспия и тя ли ще бяга

2019.10.22 | 08:50

4

ББ на кого ли не е пратил писмо за благодарност ,стига той да има личен интерес от това.Него не го интересува ,кой какво е направил ,колко е окрал и обезкостил държавата стига само да му е е тихо спокойно ,комфортно и никой да не му се меси в безобразията

Разстроен

2019.10.22 | 08:16

3

Че кой нормален бяга в Русия...

bg

2019.10.22 | 07:07

2

типични комунисти къде другаде ако не в русия бягат с крадени пари

2019.10.22 | 06:36

1

По-добре в Сърбия.Там не ги закачат

Добави коментар

Водещи новини