Наркооранжерии, боеприпаси и оборудване за канабис бяха открити в Гоце Делчев

  • 17 октомври 2019 20:57

  • 1851
  • 0
Наркооранжерии, боеприпаси и оборудване за канабис бяха открити в Гоце Делчев
© Булфото (архив)

Наркооранжерии, оборудване за отглеждане на канабис и боеприпаси откриха полицаи в Гоце Делчев и региона при специализирана полицейска операция, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград.

По време на специализираната операция по линия "Наркотици" са задържани шестима мъже от Гоце Делчев и региона. Извършени са претърсвания на единайсет обекта на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните лица, както и пет автомобила, ползвани от тях.

По време на операцията в частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж, е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. От там са иззети около тринайсет и половина килограма зелена тревиста маса и съцветия, които са реагирали положително на канабис, иззето е и оборудване за отглеждането му. В друго помещение в жилището е намерена и иззета около 60 грама суха тревиста маса, която също е реагирала положително на канабис.

В жилището на 45-годишен мъж в Гоце Делчев е открит около един килограм канабис. Иззети са и над 130 различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи с за съхранение и притежание. Намерени са и пари.

В друго жилище в Гоце Делчев, обитавано от 37-годишен мъж, са открити мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости в село Тешево, която е стопанисвана от лицето. Там са открити 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат.

Проверена е и втора къща, стопанисвана от същото лице, откъдето е иззет един килограм канабис. Задържан е и 31-годишен от село Мосомище, от жилището на когото са иззети лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и елентронна везна.

Акцията на полицейските служители е продължила и на територията на Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен, е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Намерени са около 50 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й. Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет.

От полицейските служители в селото е проверена и къща, обитавана от лицето, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати. В землището на село Пирин полицаите са открили положени да се сушат около 30 бр. канабисови насаждения. От ОД на МВР съобщават, че по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини