Две катастрофи с шестима ранени край Търговище

  • 08 октомври 2019 15:08

  • 3002
  • 0
Две катастрофи с шестима ранени край Търговище
© Булфото (архив)

Шестима души са откарани в болница след две катастрофи на главен път I-4 София - Варна. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище.

Сигналът за първия пътен инцидент е получен днес в 12.11 часа днес в оперативната дежурна част на областната дирекция. Съобщено е за катастрофа в местността Боаза между лек автомобил и товарен бус. Веднага на местопроизшествието са изпратени полицейски екипи и линейка. Двамата водачи са прегледани в болница и са освободени. Нанесени са значителни материални щети на автомобилите.

До извършване огледа на местопроизшествието движението се е осъществявало в едната лента и е било регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. На двамата водачи са взети проби за алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

Около 13.00 часа днес на тел. 112 е получен сигнал за възникнал друг пътен инцидент на път I-4 София - Варна на около 2 км преди отбивката за гр. Омуртаг.

По първоначални данни водачът на пътуващ в посока София - Варна лек автомобил е изгубил контрол над управлението му в зоната на десен завой, и автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е ударил в правомерно движещ се бус. Впоследствие в буса се е ударил друг попътно движещ се на него лек автомобил в посока Варна - София. Четирима пътували в автомобилите са откарани за преглед в болница. Установено е, че пътничка в буса е с фрактура на ръка.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението в участъка временно се осъществява в една лента и се регулира от полицейски екипи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини