Закопчаха извършители на кражби в Елин Пелин, Пирдоп и Самоков

  • 08 октомври 2019 13:25

  • 521
  • 0
Закопчаха извършители на кражби в Елин Пелин, Пирдоп и Самоков
© Булфото (архив)

Извършители на кражби са задържани след бързи действия на криминалисти в Елин Пелин, Пирдоп и Самоков. Това съобщиха от МВР.

Вчера управител на магазин в Елин Пелин съобщил в полицията за откраднат чифт мъжки обувки от търговския обект. Служители на районното управление в града предприели незабавни издирвателни действия, в резултат на които скоро разкрили и задържали извършителя на престъпното деяние - 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от видинското село Дреновец.

Отнетата стока е възстановена на собственика, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

За срок до 24 часа е задържан и 36-годишен мъж от с. Чавдар, за когото криминалисти от РУ - Пирдоп установили, че е отнел 40 лева от къщата на своя съселянка. Сумата е възстановена на потърпевшата, а материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК. За броени часове е намерен и върнат на собственика и велосипед, откраднат от двора на мастен имот в Самоков.

Веднага след получаването на сигнала за извършеното престъпно посегателство криминалистите от РУ - Самоков издирили и задържали извършителя. Криминално проявеният самоковец, на 23 години, направил пълни самопризнания.

Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини