В Търговищко: По-малко катастрофи през лятото, но повече жертви

  • 19 септември 2019 10:02

  • 183
  • 0
В Търговищко: По-малко катастрофи през лятото, но повече жертви
© Pixabay

През летните месеци в Търговищко са станали по-малко катастрофи, но расте броят на жертвите. Това показват данни на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Търговище, изнесени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от областната администрация.

В периода юни - август на територията на областта са регистрирани 142 катастрофи, от които 12 тежки с 4 загинали и 13 ранени граждани. В сравнение със същия период на 2018 г. има намаляване броя на тежките пътни произшествия със 7, но увеличение на убитите с двама. Отчита се и намаление броя на ранените с 9 души. За периода са регистрирани и 94 катастрофи с материални щети, което е с 22 по-малко от 2018 г.

На територията на областта са установени два участъка с концентрация на пътни произшествия на прохода "Боаза". На тези участъци е направено допълнително сигнализиране и обезопасяване, като е положена напречна шумна пътна маркировка и са поставени пътни знаци на жълтозелен флуоресцентен фон.

По информация от Центъра за спешна медицинска помощ от началото на годината на територията на област Търговище са регистрирани и изпълнени 86 повиквания, заради катастрофи. Мобилните екипи са оказали спешна медицинска помощ на 98 пострадали, от които 86 възрастни и 12 деца. Средното време за реакция на мобилните екипи на ЦСМП при е било 10 минути.

Последвайте канала на

БТА
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини