Младен Маринов: Хакерството започна да се превръща в една мода сред младежите

  • 17 септември 2019 09:45

  • 848
  • 3
© Novini.bg

След удара срещу НАП има и продължава да има подобни опити за проникването от хакери в други институции. Има по-висока бдителност и чувствителност от страна на всички министерства и държавни институции и затова получаваме и повече сигнали. Привлякохме вниманието им. Предават ми по-сериозните сигнали, дори се е случвало да има сигнал, но да се окаже, че не е кибератака. Това е хубаво, защото хората са сензитивни и подават сигнали. Това заяви главният секретар на МВР Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, след форума "Взаимодействие между публичната и частна сигурност за противодействие на киберзаплахи". 

"Хакерството започна да се превръща в една мода сред младежите, обществото има способност да издига престъпници в култ, ако са световно известни. Разбирам го като вид предизвикателство за тях. Да докажат, че могат да пробият някаква система - това е атестация за успех. Има много такива хора.  Трябва на подобни форуми да се насочат тези хора в правилната посока и да харчат парите си спокойно. Иначе си играем на котка и мишка и все някога ще паднат в капана. На определена основа с част от хакерите имаме взаимодействие, над икономическите интереси има и национални, има и морал. Всеки работи за пари, но те имат и морал", каза още той.

На въпрос за кого работи "ТАД Груп" Младенов заяви, че е с цел лично ползване и генериране на финансов ресурс.  Да държат информация и  да нанасят щети на фирмите, които са пострадали, заяви още Маринов.

Последвайте канала на

Калина Христова
848 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
100

2019.09.17 | 11:23

3

Целият състав от топ мозъците се изказа , страх ги е и най лошото е , че не знаят от къде ще им дойде изненадата , а тя се задава вече изотзад .

Европа

2019.09.17 | 10:32

2

Държавата не е организирала защитата си с умни хора, а се опитва с мутри да плаши. Ако не се вземат мерки веднага, всяка твар по света с коефициент над 80 ще влиза и излиза из тайните ѝ като мишка в хамбар.

Хекерството е израз на негодуванието

2019.09.17 | 10:18

1

на народа срещу седесаро-мутренската диктатура, при соца българските хакери ибаваха мамата на шпионските централи на Империята на злото - САЩ.

Добави коментар

Водещи новини