Хванаха пиян шофьор след гонка в Плевен

  • 16 септември 2019 15:15

  • 675
  • 0
Хванаха пиян шофьор след гонка в Плевен
© Булфото (архив)

Полицаи са задържали пиян шофьор, направил опит да избяга от проверка в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Нарушителят е арестуван след кратко преследване в нощните часове на 14 септември.

Около 03.15 часа, на ул. "Владимир Вазов" в областния град, служители от сектор "Пътна полиция" подали сигнал за спиране и проверка към водача на лек автомобил "БМВ 730". Мъжът обаче продължил да шофира, а след известно време спрял колата и побягнал заедно със спътника си. Оставяйки превозното средство с отворени врати и без дръпната ръчна спирачка, то потеглило на заден ход и се ударило в скеле на строеж, при което са причинени материални щети.

При бързите издирвателни действия, в които се включили и полицаи от плевенското Второ РУ, в гориста местност в близост бил задържан водачът – 30-годишен от Плевен. При последвал оглед на автомобила, в подлакътник било открито пликче с бяло прахообразно вещество, за което предстои на физико-химическа експертиза. Водачът е изпробван с техническо средство, което отчело положителен резултат за употреба на алкохол.

Нарушителят бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. За случая е уведомен прокурор в Районна прокуратура-Плевен и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини