Как собственици на жилища олекнаха с над 100 000 лева?

  • 11 септември 2019 11:20

  • 3806
  • 1
Как собственици на жилища олекнаха с над 100 000 лева?
© Нова телевизия

Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се оказват за парични измами, а замесените в тях са често чужди граждани.

49-годишният Вадим Липин, който страда от тежкото заболяване – левкимия, избира за лечение болница в София. Руснакът смята болничните условия у нас за по-добри. Купува си жилище в комплекс в "Слънчев бряг", където и до днес живее със съпругата си. Председател на управителния съвет на етажната собственост в обекта е друг негов сънародник – Валерий Данилов. Преди три години собствениците на апартаменти обаче разбират, че парите им за поддръжка и разходи са изтеглени от Данилов за други цели.

Теглил е по 2 000 лева на ден. Това е лимитът. После заминал за Москва, разказа пред Нова телевизия жалбоподателят Вадим Липин.

Сметката на етажна собственост е отворена и достъпна за управителя, а тегленето легално. Собствениците вкарали вътре парите си за три години обаче започват свое разследване. Валерий Данилов не дава обяснения.

Тук сме 84 собствениците от Дания, Норвегия, Англия, Германия, Русия, Украйна и това по принцип е такса за поддръжка за три години, допълни още Липин.

През 2016 година, когато събранието избра друг председател, той въобще не представи никакви документи, никакво счетоводство. От толкова години идваме да почиваме в България, да се наслаждаваме на морето, слънцето. Разбира се искаме да живеем спокойно и да знаем дали нашите пари са отишли по предназначение, каза още Елеонора Попова, собственик на апартамент.

През юли 2016 година Вадим Липин подава сигнал в полицията, сезирана е и прокуратурата.

Председател на етажната собственост е изтеглил 133 хиляди лева. Подали сме жалба в полиция и нищо не се случва вече три години, каза още Липин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.11 | 11:34

1

Тези чужденци не знаят ли, че в България има регистрирани фирми за управление на етажна та собственост, които вземат смешната месечна такса за управление на човек от 5лв
т. е. 60лв на година и са официално регустрирани в НАП!!! В Бургас има регистрирани такива фирми!!!

Добави коментар

Водещи новини