Двама велосипедисти са пострадали при пътни инциденти в Русе

  • 04 септември 2019 12:00

  • 270
  • 0
Двама велосипедисти са пострадали при пътни инциденти в Русе
© Булфото (архив)

Двама велосипедисти са пострадали при пътни инциденти вчера в Русе, съобщиха от полицията.

В 17:08 часа на тел. 112 е постъпило обаждане за ПТП на кръстовището между бул. Христо Ботев и бул. Васил Левски. Изпратеният на местопроизшествието екип пътни полицаи са изяснили, че велосипед управляван от 10-годишно момче е преминал на забраняващ червен сигнал на светофарната уредба, при което се е сблъскал с навлизащ в кръстовището на разрешаващ зелен сигнал лек автомобил «Опел Вектра» с румънска регистрация, управляван от 39-годишен водач.

Вследствие на удара велосипедистът е леко пострадал, като след преглед в болница е бил освободен за домашно лечение с натъртване на глезен. Произшествието е документирано от униформените, като причина за ПТП е посочена – отнемане на предимство.

В 17:48 часа е получен още един сигнал за ПТП между велосипедист и лек автомобил на ул. Чипровци, в района на кръстовището с ул. Сини камъни. Там изпратеният полицейски екип е установил, че лек автомобил «Фолксваген» със софийска регистрация, с  35-годишенводач, при маневра ляв завой е блъснал движещ се насрещно велосипед, управляван от мъж на 33 години. В резултат на удара велосипедистът е пострадал леко.

След медицински преглед са му установени контузии на главата и тялото, освободен е за домашно лечение.

Пътните полицаи са документирали произшествието, като причина за ПТП са отбелязали - отнемане предимство при маневра.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини