Задържане под стража за рецедивист, изнасилил момиче

  • 02 септември 2019 09:59

  • 1027
  • 1
Задържане под стража за рецедивист, изнасилил момиче
© Pixabay

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо О.А., на 34 г., привлечен като обвиняем за изнасилване. Деянието е извършено в условията на рецидив, след осъждания за престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

На О.А. е предявено обвинение за това, че на 10/11.08.2019 г.,  в  землището на с.Копринка, общ. Казанлък,  в условията на опасен рецидив, при продължавано престъпление на два пъти се е съвкупил с лице от женски пол, на 19 г., като я е принудил  към това  със сила и заплашване -  престъпление по чл.152, ал.3, т.5, вр. ал.1 , т.2  вр. с чл.29, б.“а„ и вр. с чл. 26, ал.1 от от Наказателния кодекс.

Извършителят на деянието е упражнил физическо насилие спрямо жената, изразяващо се в дърпане за косата, удари, влачене, заплахи - „да мълчи или ще я убие“.Завлякъл пострадалата в горска местност и осъществил с нея два пъти насилствен полов акт.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи.

 Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият О.А се е укривал след извършване на престъплението. Осъждан е многократно, като през февруари 2019 г. е изтърпял наказание от 5 години „лишаване от свобода“.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора и не е влязло в законна сила.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
se

2019.09.02 | 11:24

1

Тоя да го вкарате поне за 30 години в пандиза, щото и в бидони няма да го намерите-ако го освободите!! Мама ви и съдии кирливи, да ви го тура в законите!!

Добави коментар

Водещи новини