Психолог за убийците от Негован: Те са социопати!

  • 30 август 2019 08:07

  • 6528
  • 5
Психолог за убийците от Негован: Те са социопати!
© Кадър - Нова телевизия

Буквално започнахме от под нулата. След направените експертизи стана ясно, че се касае за мъж и жена на 70 години. Използвахме пълния обем от методи и способи на полицията, за да заловим Пламен  Шляпашки  и  Георги Нанков. Това заяви в ефира на Нова телевизия старши комисар Николай Хаджиев по повод двойното убийство и намерените разчленени тела във водоема на  Негован.

По думите му около 11 000 имотни сделки са проверени. Анализирани са и пенсиите на столичните пенсионери, кои не са си ги вземали, ако са заявени на поща. Убитата жена не си е взела пенсията от пощата, а мъжът я е получавал по банков път. Двамата арестувани мъже са в сферата на ремонтните дейности. След събирането и анализа на събраните доказателства вчера от Прокуратурата им повдигнаха обвнинения.

Хаджиев е категоричен, че единият е започнал да споделя и да разказва за престъплението. Другият започна да говори за него, след като се убеди,  че имаме солидни  доказателства срещу него. "Не мога да кажа, че видях разкаяние или съжаление за жестокото престъпление. Откраднати са накити и малка сума пари. След това са се връщали няколко пъти на адреса. И двамата са имали джипове с висока проходимост. След като са изхвърлили бидоните и чувалите с човешки части във водоема на Негован са закарали джипа на автомивка", обясни още разследващият.

"Двамата задържани се държаха абсолютно нормално до последно. Те работиха на една вила, когато ги арестувахме", уточни разследващият.

На въпрос дали е възможно да има и други жертви на въпросните строителни работници, той бе категоричен, че да - проверяват се местата, където те са извършвали ремонтни дейности.

Кучето не е убито, а е пуснато в района на Околовръстното шосе в София.

"Те са криминално проявени лица, единият е бил в затвора и не е бил сред примерните лишени от свобода", заяви още той .

Според психолога Христо Монов става дума за социопати. "Те имат трайно разминаване с обществото и с нормите му, те мислят как да облагодетелстват себе си за сметка на другите. Това което липсва в НК у нас е отдел за социопатите. Практиката показва, че убийците социопати при излизане от затвора - отново убиват", категоричен е той.  По думите му няма градация в престъпленията - тези, които са кокошкари, си остват такива."Ставаш социопат, няма гени за това. Обикновенно те са имали трудно детство", заяви Монов.

Монов бе категоричен, че у нас качеството на съдебно-психологичната експертиза е много ниско.

Бившият следовател Андрей Цветанов поздрави колегите за разкриването на двойното убийство, но заяви, че има и стотици други неразкрити. "Убийците, които съм разследвал, изпадат в някакъв стрес - слагат брадви под възглавниците, ходят по врачки, а при тези не знам дали е било така, коментира ексченгето. Тук Монов вметна, че стресът важи за хора, които не са социопати.

Той коментира, че външният вид не издава убийците.

Последвайте канала на

Калина Христова
6528 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Грег

2019.08.30 | 10:43

5

Много правилно казано от социолога! Отдавна не бях чел коментари,но ми се струва,че един и същ червен боклук драска тука! Анатема е пропуснал Тодор Живков,при който чаках 20 г. за един руски кенеф,в чужбина не можеше да се излезе,банани и портокали имаше за комунягите на НГ, Чернобил го прикриха и ни отровиха!!! ,,Незнайно" защо е пропуснал Андрей Луканов,Жан Веденов,Станишев,Орешарски,Нинова,Йончива,Манолова и мн.др.

Анатема !

2019.08.30 | 09:59

4

Изобщо не са социопати!
Те са достойните носители на евро-атлантическата ценностна система, която ни натресоха ДрагалЪвския гърбат Ай дук,Сашо Нереза,Сюлейман Паси,Бакъря,Катъря, Крастав Петко, Маузера и останалата СДС-арска сган!

ура

2019.08.30 | 09:45

3

И Тиквун е социопат ,но ни управлява 10г!!!

Герберски подлоги

2019.08.30 | 09:08

2

Голямо хвалене един месец ще има с тоя случай , а колко убийства остават неразкрити , голяма работа. И диагнози взеха да раздават , психолози станаха даева и боклуците ви.

И дежурния ненормалник

2019.08.30 | 09:05

1

в тоя сайт е социопат, но нали няма места по лудниците още не са го прибрали.

Добави коментар

Водещи новини