Трима са пострадали при катастрофи само за ден в Русенско

  • 29 август 2019 16:03

  • 346
  • 0
Трима са пострадали при катастрофи само за ден в Русенско
© Булфото (архив)

Трима са пострадали при пътни инциденти вчера в Русенско. Това съобщиха ОДМВР-Русе.

Около  11:59 ч. по второкласен път – 51, в землището на с. Лом черковна, е станала катастрофа между два леки автомобила. На местопроизшествието изпратените полицаи са установили, че катастрофата е станала след като "Шкода", управлявана от 25-годишен, при движение в посока гр. Попово - гр. Бяла настига друг лек автомобил и за да избегне удар в него, свива рязко вляво, навлизайки в лентата за насрещно движение, където се е блъска с дясната си част в предната дясна част на лек автомобил „Сузуки“, с водач на 39 г. При инцидента е пострадал пътник от сузукито, който е пътувал отпред.

След медицински преглед му е установена фрактура в областта на челюстта. Местопроизшествието е посетено от оперативна група на полицията, извършен е оглед. Причините за ПТП се изясняват.

Неправоспособен водач на БМВ е катастрофирал по пътя гр. Ветово – с. Семерджиево, вчера около 17:15 часа. Произшествието е възникнало в района на километър 30, където 18-годишният шофьор - неправоспособен водач, е загубил контрол над превозното средство, при което се е отклонил вдясно и се е блъснал в земен скат с храстовидна растителност, след което колата се е обърнала по таван. 18-годишният е леко пострадал - с охлузни рани в областта на гръдният кош, врата и главата.

Пробата му за алкохол е била отрицателна.

Друг водач, но на товарен автомобил, също е пострадал при катастрофа по-рано през деня по пътя Русе – Силистра. Произшествието възникнало в района на километър  4+000, около 11:50 часа. Товарен автомобил с марка „Ивеко“, управляван от 43-годишен мъж, при движение с несъобразена скорост /с характера и интензивността на трафика, положението на другите участници и широчината на пътното платно/ се е блъснал в задната част на  аварирал в дясна пътна лента влекач „ДАФ“ с прикачено полуремарке.

В резултат на удара е пострадал водачът на ивекото, който след преглед от екип на ЦСМП е с диагноза - контузни рани по ръцете. Той е отказал хоспитализация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини