Пожарите в Сливенска област са овладени

  • 29 август 2019 13:12

  • 185
  • 1
Пожарите в Сливенска област са овладени
© Pixabay (архив)

Двата големи пожара, които избухнаха по обяд на 28 август между новозагорските села Сокол и Еленово и на полигон "Ново село", вече са овладени. Все още има огнища, извършват се необходимите действия, наблюдението ще продължи, няма пострадали хора, съобщи областният управител на Сливенска област Чавдар Божурски.

Работата на екипите снощи е продължи до 23 часа. През нощта е осигурено наблюдение със специализирана техника. Активните действия на екипите са били възобновени в 7 часа тази сутрин. Операцията се ръководи на място от директора на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев. 

Според получените до момента данни, пожарът е засегнал територия от близо 2000 дка, като 1500 дка от тях са сухи треви и храсти, а останалите - иглолистна гора. Не е допуснато да се създаде опасност за населението. Не се налага евакуация на живущите в близките населени места. 

Овладян е и пожарът, който избухна в района на стрелбището на територията на военната база "Ново село". Наблюдението продължава.

Последвайте канала на

БТА
185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Избирател

2019.08.29 | 13:25

1

Пожарите в цялата страна могат да бъдат овладени само от подпалвачите И ДРУГАРИтЕ НА вАН ДЕР лЮБЕ на Спосрано 20 навъртели се около Говнелия иМПЕКСОВА, слушалката на Решетников!

Добави коментар

Водещи новини