Спипаха двама в момент на кражба на пропан-бутан от товарен автомобил

  • 28 август 2019 12:29

  • 1344
  • 1
Спипаха двама в момент на кражба на пропан-бутан от товарен автомобил
© Пресцентър МВР

След получен сигнал е проведена специализирана полицейска операция на територията на областите Сливен и Бургас. В акцията са участвали служители на Икономическа и Криминална полиция при ОДВМР – Сливен и колегите им от Бургас.

На адрес в Сливен, в момент на прехвърляне на пропан-бутан от товарен автомобил /цистерна/ са задържани двама мъже – на 50 и 45 години, от Айтос и Бургас. 

При извършените процесуално – следствени действия било установено, че  масата на превозното средство е надвишена  и в него има около 9 000 литра пропан бутан повече. От товарния автомобил, собственост на 45 - годишния, са иззети  бележник и пари, имащи отношение към незаконната му дейност. 

В хода на разследването била  проверена и бензиностанция в Айтос, където била открита друга цистерна, с близо 5000 литра газ, свързана с легална цистерна за газ, от която се зареждали автомобили и битова газ.  Иззети са проби от горивата за изследване. 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава под ръководството на прокуратурата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
докога отстъпки

2019.08.28 | 12:46

1

Е, това са "ведомствените " бензиностанции на "бедните" дребни търговци та горива с Бентлита и Поршета, дето протестираха миналата година, за да не се свързват към НАП и да не плащат като останалите..... Това е резултата - ощетени сме чрез бъджета всички ние, защото незнайно по какви причини номера минава всеки път! Същото беше и с пунктовете за вторични суровини - за да провават спокойно циганите откраднатите паметници, релси, сигнализации, огради на магистрали и всичко останало, отложиха приемането на закона след "протести"...А тези кражби могат да доведат до трагични произшествия...ДОКОГА ОТСТЪПКИ ЗА КРАДЦИ!?

Добави коментар

Водещи новини