17 пчелни кошера изгоряха при пожар край Велинград

  • 27 август 2019 13:50

  • 236
  • 0
17 пчелни кошера изгоряха при пожар край Велинград
© Pixabay (архив)

17 пчелни кошера са изгорели при пожар в местността "Стражица" край Велинград, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. Малко преди 18 часа на 26 август в РСПБЗН-Велинград бил получен сигнал за пожар в имот в местността "Стражица", собственост на жител на курортния град. Тъй като мястото се намира в гориста местност незабавно към мястото били насочени два противопожарни автомобила, към които се присъединили лесничеи от Държавно горско стопанство-Алабак с една водоноска и високопроходим автомобил. След около два часа пожарът е изгасен, унищожени са 17 кошера. Благодарение на действията на пожарникари и горски служители са спасени три стопански постройки с птици и зайци, както и други 22 пчелни кошера. 

На общо 17 сигнала за възникнали пожари и инциденти са реагирали огнеборците от противопожарните служби в Пазарджишка област през изминалото денонощие. Вчера следобед в РСПБЗН-Пазарджик се постъпило обаждане за пожар на балкон от къща. Екипите на пожарната реагирали бързо и огънят бил изгасен, като са нанесени щети в едната от стаите и балкона. Причината за възникване на инцидента е в неизправна туристическа газова бутилка. Спасена е къщата и двамата възрастни пенсионери обитаващи жилището.

Няколко часа по-късно отново неизправна газова бутилка станала причина за пожар в апартамент в областния град. На мястото били изпратени два противопожарни автомобила с огнеборци, които успели да загасят пожара. Нанесени са щети в жилището, няма пострадали хора. Забравена тенджера върху печка пък е предизвикала пожар в къща отново в Пазарджик. Не са нанесени сериозни щети по сградата, няма и пострадали и хора. Продължава нерегламентираното палене на сухи треви, стърнища и отпадъци въпреки предупрежденията на пожарникарите в цялата област. Само през изминалото денонощие екипите са реагирали на 10 сигнала от подобен род. При инцидент с горящи сухи треви вчера са нанесени щети в частен имот.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини