Иззеха близо 9 кг нелегално злато от търговски обект

  • 15 август 2019 11:30

  • 531
  • 1
Иззеха близо 9 кг нелегално злато от търговски обект
©

Мащабна полицейска акция осъществиха в рамките на няколко дни служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик.

В операцията са взели участие още данъчни инспектори от ТД НАП-Пловдив, служители от Областната инспекция по труда и Областна дирекция „Безопасност на храните“. Вчера полицаите извършили проверка на магазин в центъра на областния град, обособен за продажба на мобилни телефони и аксесоари. Оказало се, че там се предлагат за продажба накити и украшения от злато. Ползватели на магазина са трима мъже от Пазарджик.

При извършеното претърсване в него, както и в жилищата, обитавани от тримата, органите на реда открили общо 8.9 килограма изделия от злато – гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони. Накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. Мъжете са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс. По време на засилените проверки полицаите от сектора открили на два адреса в пазарджишкия квартал „Изток“ общо 6.3 килограма сух нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари, всичките без бандерол. Съвместно с инспектори от ОД „Безопасност на храните“ икономическите полицаи установили, че в селата Карабунар и Виноградец местни жители предлагат на сергии пред домовете си храни от животински произход – бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене. Всички стоки са били без етикети и документи за произход. Подобна е и ситуацията в Пазарджик, където пред къща е засечена нерегламентирана продажба на 14 килограма свинско месо. Съвместно с инспектори от НАП, РЗИ, Инспекция по труда и пожарната е извършена щателна проверка на нощен бар, намиращ се на бул. „България“ в областния град.

За установените нарушения са съставени актове, а екип на ТД НАП-Пловдив е запечатал обекта.

Последвайте канала на

Калина Христова
531 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
k

2019.08.15 | 14:33

1

Защо не се разходят тия данъчни по заложните къщи? Щото ще им дърпат ушите после.... И там има доста интересни неща да 'деклариране' ;)

Добави коментар

Водещи новини