Тежка катастрофа край Враца: Бус се заби в ТИР заради каруца

  • 09 август 2019 07:15

  • 3394
  • 3
Тежка катастрофа край Враца: Бус се заби в ТИР заради каруца
© Булфото (архив)

Тежка катастрофа е станала тази нощ край Враца, съобщи BulNews. Товарен микробус с трима души се е смачкал след удар в ТИР.

Врачански "Фиат Дукато" се движел от село Борован към Девене. Изневиделица в тъмното пред него се появила каруца, която не била обозначена с никакви светлоотразителни знаци.

Шофьорът на буса ударил рязко спирачки, при което загубил контрол над возилото. То се завъртяло, отскочило и се ударило с дясната си страна в идващ насреща ТИР "Скания" с монтанска регистрация, превозващ дърва. Сблъсъкът е бил толоква силен, че звукът от него се чул чак в селото.

Истинско чудо е, че шофьорът и двамата му спътници са извадени живи, тъй като "Фиат"-ът е напълно размазан от удара в голямата машина. Две линейки, две пожарни и полиция извършили спасителна операция. Тримата мъже са извадени изпод смачканите ламарини и вече са откарани към болница.

Единият от ранените е в тежко състояние, но жив. Проверка с дрегер установи, че шофьорът на камиона не е употребил алкохол.

По неофициална информация в буса пътувал около 40-годишен жител на Криводол, който се занимава с коне. Най-вероятно и спътниците му са от същото градче.

В момента пътят е частично затворен, като колите се отбиват през полето.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3394 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.09 | 09:32

3

А каруцата дали е имала застраховка гражданска отговорност, след като се движи по шосетата, или пък винетка? И дали, след като няма светлини е техническа изправна?

Арсений Трифонич

2019.08.09 | 07:35

1

тъмното предполага поне 21:00, а кой кара дърва по тъмно?!?

2019.08.09 | 08:54

2

мангалите кой

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини