Разбиха банда за разпространение на наркотици в три области на страната

  • 01 август 2019 16:28

  • 8869
  • 0
Разбиха банда за разпространение на наркотици в три области на страната
© Прокуратура на Р България

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност седем лица за участие в организирана престъпна за разпространение на наркотици в три области на страната.

Разследва се дейността им и във връзка с производство на марихуана, след като при действията по разследването е намерено и иззето оборудване за наркооранжерия. Участниците в групата са задържани на 31 юли 2019 г. при операция на ГДБОП, Териториалните служби БОП в Бургас, Плевен-Ловеч, ГДНП и Специализираната прокуратура в три области – Бургас, Ямбол и Ловеч.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2018 г. При извършените претърсвания на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили са намерени и иззети различни доказателства за престъпната й дейност. В жилище на един от участниците в село Дерманци, Ловешко, е открито голямо количество канабис, пакетиран за продажба на едро. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворени помещения.

В къща на друг участник в групата в село Веселиново, Ямболско, освен наркотици, е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжрия са открити в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп.

В едно от претърсените помещения е намерено и иззето голямо количество пари в евро.

На седемте обвинени за участие в престъпната група е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" за всеки от тях, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата в Р България.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини