Арестуваха млада жена за участие в схеми за телефонни измами

  • 16 юли 2019 12:23

  • 612
  • 0
Арестуваха млада жена за участие в схеми за телефонни измами
© Pixabay

Млада жена, участвала в схеми за телефонни измами, е задържана от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР - Пазарджик. Това съобщиха от ОДМВР.

Тя е изпълнявала ролята на "муле", като вземала парите от жертвите и ги предавала по веригата. В края на май позвънил стационарният телефон в жилището на 80-годишна жена от Пещера. Гласът отсреща се представил за полицай от "Криминална полиция", който разследвал случаи на телефонни измами.

След многократни позвънявания с помощта на тази класическа схема жертвата била убедена да даде наличните си спестявания в размер на 3600 лева. Пенсионерката сложила парите в полиетиленова чанта и ги изхвърлила през терасата на къщата.

Работата по случая започнала след получаване на сигнал за случилото се. В резултат на проведените оперативни и процесуални действия е установено, че парите са взети в Пещера от 23-годишна жителка на Троян.

Младата жена е добре известна на органите на реда в Пазарджик и Панагюрище, където и преди е била разследвана като "муле", участваща в схема за телефонни измами.

Тя е задържана в ареста, а спрямо нея е образувано полицейско производство. Продължава активната работа с жената за изясняване на нейната съпричастност в извършване на телефонни измами на територията на цялата страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини