Разкриха голяма оранжерия за марихуана в пазарджишко село

  • 11 юли 2019 10:48

  • 3695
  • 0
Разкриха голяма оранжерия за марихуана в пазарджишко село
© МВР (архив)

Домашна оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Процесуалните действия по реализацията са осъществени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. На 10 юли, екипи от сектора са претърсили в къща в пазарджишкото село Мало Конаре.

Неин обитател е стар познайник на криминалистите, на 51 години, известен с прякора Валето. В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис, информира "Дарик".

Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество.

Той е задържан за 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста със 72 часа. Всички доказателства, които имат отношение по случая, са иззети.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини