Затвор за мъж, теглил пари от чужда карта

  • 10 юли 2019 12:35

  • 528
  • 0
Затвор за мъж, теглил пари от чужда карта
© Pixabay

Десет месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието на Валентин Я. /37 г./ за теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Престъплението е извършено като продължавано деяние. Присъдата е постигната след споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище, което подсъдимият Валентин е поискал днес в съдебната зала на Окръжения съд, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

С дебитната карта Валентин се снабдил, след като платежният документ изпаднал от дрехите на негов колега в съблекалнята на цеха, където работели. Валентин я взел, но не казал на колегата си. Дебитната карта била безконтактна и още същата вечер - на 3 април т.г. подсъдимият си купил с нея цигари и алкохол. С четири транзакции той успял да плати покупки на стойност 72 лева.
След полунощ отишъл в друг магазин. Поискал да закупи стоки на стойност над 25 лева. Обяснил на продавачката, че е забравил ПИН-кода и затова ще плати стоките на няколко пъти за суми до 25 лева. Дебитната карта вече била блокирана и Валентин не успял да се възползва от нея, за това я изхвърлил.

Изтеглените суми са възстановени. Валентин е осъждан четири пъти, като наложените му наказания са били ефективни. Сега той ще влезе за пети път в затвора, за да изтърпи ефективното наказание при строг режим.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Десислава Станева
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини