Раздават бюлетини с подробна информация що е то африканска чума

  • 10 юли 2019 09:32

  • 378
  • 1
Раздават бюлетини с подробна информация що е то африканска чума
© Pixabay

В плевенското село Брест ще бъдат евтаназирани 200 прасета след положителните резултати за африканска чума.

Вчера бяха потвърдени шест нови огнища на болестта в област Плевен. Днес областният управител свиква извънредно заседание на епиозоотичната комисия.

Във вчерашния ден са описани и актуализирани списъците на жителите, които отглеждат прасета в село Брест, каза областният управител Мирослав Петров: “Към момента данните са около 200 прасета там. В трите населени места, които бяха от предната седмица, общо са 54 евтаназираните прасета. По данни на кмета в Брест са 200 и затова засилихме полицейското присъствие с оглед внасяне и изнасяне на такива животни“.

След откритите нови огнища в Плевенско започва масирана информационна кампания във всички села.

“Ще бъдат раздавани бюлетини с подробна информация за заболяването, практика на други държави и поведението на хората какво трябва да бъде. Цялостна информираност на населението с оглед това заболяване. Хората да проявят разбиране. При наличие на такава епидемия превантивната мярка е докато не отшуми тотално, да не се гледат такива животни“, обясни Петров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.10 | 11:38

1

Къде е сега Нинова да отиде да гушне една свиня. Пиар ще трябва, идват местни избори, трябва да се правят жертви. Няма как. А пък и ще раздаде и тя някоя бюлетина.

Добави коментар

Водещи новини