Бащата, хвърлил от мост 4-годишното си момче, не можел да се грижи за него

  • 04 юли 2019 12:01

  • 10136
  • 6
Бащата, хвърлил от мост 4-годишното си момче, не можел да се грижи за него
© gettyimages

Мъжът, който хвърли детето си от мост в Габрово, не можел да се грижи за детето, след като жена му избягала от него. Такова обяснение е дал на разследващите 31-годишният мъж, който вчера хвърли от мост 4-годишното момче. Това стана ясно по време на брифинг в Габрово.

Престъплението е станало в нощта срещу сряда. Дилян се е обадил на телефона на оперативен полицай от областната дирекция в Габрово, но не за да признае какво е сторил, а да съобщи, че възнамерява да се самоубие, като скочи от моста, коментира шефът на ОД на МВР комисар Борислав Муеров.

Мъжът било неадекватен. Той първо твърдял, че момчето само е паднало от виадукта, но после направил самопризнания. Повдигнато му е обвинение за убийство на детето му по особено жесток начин. Той е криминално проявен за кражба и средна телесна повреда, за което е лежал 8 м. в затвора в Ловеч.

С майката на сина им Поля били заедно от 8 години. В края на юни жената избягала от семейното жилище. Пред съдия заявила, че е била жертва на домашно насилие. Не е подавала сигнали до институциите, защото Дилян я заплашвал, че ще я убие и че ще ѝ отнемат детето, разкри окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Обвиняемият е биологичен баща на детето.

Миналото лято от детската градина на момченцето се усъмнили за домашно насилие. Но пред социалните детето потвърдило версията на бащата, че синините са от нараняване на водна пързалка.

Дилян Мариянов не е освидетелстван за психични заболявания. Няма данни и в нощта на трагедията да е бил под въздействие на наркотични или упойващи вещества.

По-късно днес в съда ще се гледа искането на прокуратурата за задържане под стража.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10136 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Georgi

2019.07.04 | 16:59

6

Ето такива са онези, на които трябва да се отнемат децата, за да ги спасят. Но нашето "общество" начело с русофилите скочи да защитава правата на извергите като този...

Slavic

2019.07.04 | 16:34

5

''Типично слаб характер на бял циганин . Така е когато българин краде хляба на друг българин . Тая славянска паплач трябва да слугува на някой за да има какво да яде .''


Марш обратно в блатото,откъдето си изпълзял,орка гнусна!!!!Ще видиш кой на кого ще слугува,гнида шибана!!!

2019.07.04 | 14:33

4

Типично слаб характер на бял циганин . Така е когато българин краде хляба на друг българин . Тая славянска паплач трябва да слугува на някой за да има какво да яде .

поп Грую

2019.07.04 | 13:52

3

смърт за тоя боклук, с радост ще го опея

мангал миризлив

2019.07.04 | 13:08

2

този е от твоите паразити-циганин.

Bay ganyo carvula

2019.07.04 | 12:36

1

Pomiyar bay ganyovski carvul dolen

Добави коментар

Водещи новини