Кметът на Търговище: Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането няма

  • 02 юли 2019 08:09

  • 960
  • 0
Кметът на Търговище: Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането няма
© Кадър: БТВ

Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането в Търговище няма. Това каза кметът на града д-р Дарин Димитров пред БТВ.

Той е човекът, който подава сигнал до Комисията за защита на конкуренцията, след като до него стига информация, че фирми са сключили картелно споразумение – кой къде да поеме конкретна обществена поръчка.

Самият Димитров получил информацията около месец, след като станал кмет на Община Търговище, коментира той. „При мен пристигна експертът, който отговаря за санирането. Каза, че е получил мейл на неговата поща от неизвестен изпращач, в който има данни за споразумение между фирмите, извършили паспортизацията и енергийното обследване на тези сгради. След като се събрахме с юристите на общината, решихме да подадем информация в КЗК, защото това беше притеснение за нас и за експертите, които работеха по тази обществена поръчка”.

В Търговище санираните блокове са 50, а има и още заявки. Самото качество на работите било добро, подчерта Димитров.

Схемата обаче е действала на територията на три общини – Пловдив, Търговище и Гоце Делчев.

Над 50 са били фирмите, „постигнали разбирателство”. От тях 33 са били действащите в Община Пловдив, по информация на КЗК.

От общината казаха, че при провеждането на търговете преди 4 години не е имало никакво съмнение за манипулирането им или картел между самите фирми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини