Заловиха столичанин, съпричастен към четири телефонни измами

  • 28 юни 2019 15:45

  • 485
  • 1
Заловиха столичанин, съпричастен към четири телефонни измами
© Булфото (архив)

Столичанин, съпричастен към четири телефонни измами, е установен при съвместни действия на ГД "Национална полиция" и ОДМВР-Бургас, Варна и Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържаният е 52-годишен, той се е опитал да напусне страната ни през ГКПП "Дуранкулак". Според първоначалните данни това станало, след като на 25 юни е взел голяма парична сума и златни накити, предоставени от 77- годишна бургазлийка.

Жената била подведена по класическата схема за "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници". Жертвата оставила на уречено място торбичка със сумата от 26 000 лв. и близо 50 г златни накити. Последвало ново телефонно обаждане с указание да изтегли банковите си спестявания, но бдителна служителка във финансовия клон заподозряла, че се касае за телефонна измама и алармирала в полицията.

При разследването е установено, че задържаният е съпричастен и към други три телефонни измами, извършени на територията на Бургаска област, щетите при които потърпевшите са ощетени с около 100 000 лева и близо 150 г златни накити.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.28 | 19:06

1

Малоумница

Добави коментар

Водещи новини