Животновъд, изнудван от инспектори от БАБХ: Направиха го нагло и открито, по много обиден начин

  • 28 юни 2019 09:30

  • 2938
  • 3
Животновъд, изнудван от инспектори от БАБХ: Направиха го нагло и открито, по много обиден начин
© Pixabay (архив)

"Не става въпрос за парите. Искаха да променят начина ни на живот, защото искаха по някакъв начин да приемем някаква форма на робство, защото това нямаше да бъде еднократно и последно. Направиха го нагло и открито, по много обиден начин".

Това разказа пред БНР Мария Иванова, животновъд от ферма в село Искра, която подаде сигнал срещу инспектори от Агенцията по храните, опитали се да изнудват семейството ѝ за рушвет. Тя уточни, че ѝ е било казано, че поисканите 1000 лева и две торби със сирене и кашкавал ще решат проблемите ѝ засега.

Тя обясни още, че инспекторите са се възползвали от това, че са открили административна грешка, която е била допусната в документацията на нейната ферма. "Това е техният метод, начин на изкарване на пари, който приложиха", разкри тя.

"Много трудно се взема такова решение - да подадеш сигнал за изнудване", сподели Мария Иванова и коментира, че сигурно така е направила услуга на други свои колеги, за да не бъдат изнудвани и те.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2938 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2019.06.28 | 13:17

3

Подавайте сигнал, покажете на корумпираните бюрократи, че комунизма вечв го няма. Не се страхувайте да подавате сигнали до полиция и медии, по възможност и до двете.
Как ги мразя тия кърлежи.

2019.06.28 | 11:49

2

В България дребният бизнес е подложен на всекидневен рекет и тормоз от всички държавни институции!

Stamatis

2019.06.28 | 10:41

1

Назначават ги за пари и те започват да си ги избиват от такива! Това е лицето на корупцията!Сега трябва да подхванат и тези , които са ги назначили на длъжността. Там са големите далавери!

Добави коментар

Водещи новини