Спецакция в Търговище: Закопчаха трима с наркотици

  • 26 юни 2019 12:20

  • 755
  • 0
Спецакция в Търговище: Закопчаха трима с наркотици
© Агенция Митници (архив)

Няколко вида наркотици са иззети по време на специализирана акция. Това съобщиха от ОДМВР – Търговище.

По случаите са задържани трима души и са образувани две досъдебни и едно бързо полицейско производство. При извършена около 16.50 ч в община Търговище полицейска проверка на лек автомобил “Мерцедес Е 400“ на път I-4 (София-Варна), км 218+200 - до кантона на Областното пътно управление, пътуващ в посока гр. Варна, е установено, че водачът му - 25-годишен мъж от гр. Омуртаг, държи у себе си 2,85 грама бяло кристално вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. У него е намерена и 0,297 г суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

При последващи процесуално-следствени действия в жилището в гр. Търговище на пътувал в същия автомобил 26-годишен мъж от гр. Омуртаг, са намерени и иззети 2 грама от наркотичното вещество метамфетамин и нерегистриран газов пистолет По случая е образувано досъдебно производство.

Водачът и пътникът в автомобила са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище. И двамата са известни на полицията, осъждани.

При извършена по надлежния ред – със специализирано техническо средство, проверка на водача на автомобила е установено още, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества или техни аналози – амфетамин и метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На същия ден при извършена около 17.30 ч на улица в гр. Търговище полицейска проверка на 38-годишен мъж от същия град е установено, че той държи у себе си 98 броя зелени на цвят таблетки, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

При последващи оперативно-издирвателни действия в дома на същия са установени и иззети: 31 броя таблетки екстази, 0,5 грама амфетамин и 260 грама марихуана. Мъжът също е задържан в РУ - Търговище . По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

По време на полицейската операция са проверени 12 МПС, 22 лица и две жилища.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини