Откриха близо 9 кг марихуана в турски ТИР на Капитан Андреево

  • 19 юни 2019 10:31

  • 487
  • 0
Откриха близо 9 кг марихуана в турски ТИР на Капитан Андреево
© Агенция "Митници"

Митническите служители от дирекция "Митническо разузнаване и разследване" откриха и задържаха близо 9 килограма марихуана при проверка на камион на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Товарният автомобил с турска регистрация е пътувал от Сърбия през България за Турция. Шофьорът - турски гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. По метода "анализ на риска" превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика със зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/, като общото тегло на наркотичното вещество е било 8,860 килограма.

По случая е било образувано досъдебно производство, а шофьорът е задържан с прокурорска мярка "задържане под стража" за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста, уточняват от митницата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини