Мъж с психични проблеми е задържан след агресия

  • 12 юни 2019 09:41

  • 806
  • 0
Мъж с психични проблеми е задържан след агресия
© Булфото

46-годишен с. Муселиево с психично разстройство е задържан след прояви на агресия. Това съобщиха от ОДМВР - Плевен.

На 11 юни в РУ - Никопол е постъпил сигнал, че 46-годишен от село Муселиево от дни е с психично разстройство. Мъжът повреждал домашно имущество и заплашвал с огнестрелно оръжие. Лицето е освидетелствано и се води на отчет.

При пристигане на адреса служители на РУ - Никопол, заварват болният заключил се в стая на едноетажна къща. 46-годишният не е допуснал полицаите. Започнал е да хвърля предмети и да отправя закани с хладно оръжие. При проведени беседи с психолози и служители на ОДМВР - Плевен е напуснал къщата и е задържан в двора на имота. Прегледан е от екип на ФСМП - Никопол.

По разпореждане на прокурор от РП - Никопол е транспортиран и настанен в психодиспансер в гр. Плевен. При последващо претърсване в дома, обитаван от 46-годишния, са намерени въздушна пушка, неустановена марка, модел и калибър и газ - сигнален пистолет марка "Еkol- volga", с един брой пълнител и един патрон 9 мм. в пълнителя. Оръжието е иззето с протокол. Няма пострадали граждани и полицейски служители на ОДМВР - Плевен. Образувана е преписка.

Последвайте канала на

Novini.bg
806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини