Мъж се напи и изхвърли печка "Раховец" през балкона си - съсед му направи забележка и беше пребит

  • 11 юни 2019 15:03

  • 45334
  • 0
Мъж се напи и изхвърли печка "Раховец" през балкона си - съсед му направи забележка и беше пребит
© OLX

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10.06.2019 г. съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Г.М. на 39 години, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 04.06.2019 г. в гр. Стара Загора се причинил средна телесна повреда на Т.А.К., изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т.12, вр. чл. 129, ал. 2 вр.ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият Г.М на 04.06.2019 г. бил в дома си в гр. Стара Загора. След употреба на алкохол същия влязъл в конфликт с майка си, по време на който изхвърлил готварската печка марка “Раховец“ през терасата на жилището. Печката паднала в близост до пострадалия и негов приятел, които се намирали пред жилищната кооперация. През това време майката на обвиняемия напуснала жилището, за да спре конфликта, но той я последвал крещейки. Пред жилищния блок, след отправена забележка от пострадалия, обвиняемия го нападнал и му нанесъл побой. Веднага били сигнализирани органите на полицията, като на място били изпратени екипи на 02 РУ на МВР – гр. Стара Загора и ЦСМП – гр. Стара Загора. Пострадалият бил отведен в лечебно заведение, където бил настанен на лечение, а обвиняемия се заключил в жилището си. Наложило се органите на реда да използват сила, за да задържат обвиняемия Г.М.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – гр. Стара Загора се установи, че Г.М. е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Р България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
45334 0

Свързани новини

Водещи новини