Арестуваха семейство лихвари в Търговище

  • 21 май 2019 11:55

  • 2583
  • 1
Арестуваха семейство лихвари в Търговище
© Булфото (архив)

Мъж и жена от Търговище са задържани за лихварство. Семейството се занимавало с незаконната дейност в периода 1 януари 2018 г. до 20 май т.г., съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР.

Установени са в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконна лихварска дейност. Мъжът /на 57 г./ и жената /на 43 г./ - жители на областния център, са извършили финансови сделки - лихварство, без да имат издадено по надлежния ред разрешително за това. Вече няколко души са били разпитани в качеството на свидетели. Установено е, че семейството давало парите срещу 50 процента лихва, плюс наказателни лихви при просрочване.

Двамата са задържани в Районното управление. Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби и хулигански действия. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
суджук "правосъдието"

2019.05.21 | 19:09

1

Това че са арестували семейство лихвари е наполовина свършена работа. Когато правосъдието ги осъди с най строгите наказания, тогава може да се каже че някаква работа е свършена от съдебната система.

Добави коментар

Водещи новини