Закопчаха дилър в Горна Оряховица

  • 17 април 2019 12:25

  • 2558
  • 0
Закопчаха дилър в Горна Оряховица
© Getty Images/Guliver (архив)

Криминалисти са задържали дилър на наркотици в Горна Оряховица, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Вчера, в 02.15 часа, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества в Горна Оряховица е предприета проверка на 28-годишен мъж от същия град, осъждан за престъпления, свързани с наркотичните вещества. Мъжът бил изненадан от униформените, докато слизал от лек автомобил „Фолксваген“, след като ги видял обаче той опитал да осуети проверката и понечил да застигне оставилия го автомобил, но не успял да се качи. В същото време изхвърли на земята пакет.

Полицейските служители го задържали и отвели в полицейското управление. Автомобилът бил последван и установен в землището на село Джулюница.

При извършената проверка е установено, че колата е управлявана от 32-годишен криминално проявен и осъждан от Лясковец. При проведени оперативно издирвателни мероприятия е изяснено, че в автомобила е пътувал и 19-годишен от село Градище, който се е укрил от полицейските служители, но в последствие също е бил установен и задържан.

При продължилите разследващи действия станало ясно, че изхвърления пакет съдържа около 20 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. При извършени претърсвания в дома на 28-годишния мъж са намерени и иззети още около 2 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняем е привлечен 28-годишния мъж. Освободен е под парична гаранция в размер на 1000 лв.

Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини