Разкрита е работилница за фалшиви лични документи в Шумен

  • 12 април 2019 14:32

  • 576
  • 2
Разкрита е работилница за фалшиви лични документи в Шумен
© Novini.bg

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и криминалисти към ОД на МВР в Шумен разкриха незаконна дейност за изготвяне на документи за самоличност. Задържан е 33-годишен мъж от града, които в дома си имал работилница за производство на фалшиви документи, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Работата по случая започнала след сигнал. Местен жител бил проверен, след като стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра. При щателна проверка било установено, че между платките на играта има четири неистински български документа за самоличност - две лични карти и два международни паспорта, изработени изключително прецизно.

При извършения първоначален оглед документите, по последен образец, били трудно различими от истински. Последвало претърсване в имоти в Шумен и село край града, ползвани от 33-годишния шуменец. Намерени били множество документи за самоличност - български и чужди, заготовки за документи в различна степен на завършеност. В помещение в апартамента, обособено като "паспортно бюро", е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност.

Намерени били още над 100 бели на цвят пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина и друга техника. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.12 | 16:25

2

Бас държа че е мангал

Лошо

2019.04.12 | 15:59

1

Ужас! И всичко това е спонсорирано от някъде, вероятно извън страната ни, за да се изготвят фалшиви документи на бежанци, криминално проявени и т.н. Доживотен затвор за тези, които правят това и отнемане на Българското гражданство!!!

Добави коментар

Водещи новини