Роми пребиха продавач в магазин в Габрово

  • 09 април 2019 18:48

  • 58229
  • 76
Роми пребиха продавач в магазин в Габрово
© Фейсбук/ Darik Габрово

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово. Инцидентът е станал малко преди 22:30 ч. на 7 април. Нападението е заснето на видеокамера. 

Ивайло Филев, собственик на магазина, разказа пред "Дарик", че побоят над Венцислав Иванов е бил в продължение на 7-8 минути. Пострадалият е с комоцио и е настанен в местната болница. 

„От нашия бизнес не искаме много - да работим в спокойна атмосфера, без стрес за работници и служители. Да работим в страна, в която държавата защитава гражданите си. В която се спазват закони и има наказани. Искаме въздух и справедливост", е посланието на Ивайло Филев, който разказа как се е стигнало до инцидента:

„В магазина влизат три момчета, които се държат вулгарно и агресивно. Започват да се закачат с един от нашите клиенти. Момичето, което е на работа, се обръща към колегата си Венци, за да се намеси и да преустанови това. Той им прави забележка и ги приканва да напуснат обекта. Те продължават да се държат агресивно, нападат го, удрят го. Той се отбранява. Побоят над него продължава 7-8 минути в почти целия магазин.”

Момичето, което е на смяна, сигнализира СОД и полиция, които се отзовават бързо.

Според Филев не може да се допуска да има чувство на безнаказаност. Той бе категоричен, че не иска да се насажда етническо напрежение. Тримата младежи не са пияни или дрогирани, е впечатлението на персонала. Още с влизането си в магазина обаче се държат провокативно.

„Като фирма, апелираме да се вземат сериозни мерки. Във времето това има дългосрочни последици. Насажда се страх”,разсъждава Ивайло Филев.
 
Той заяви, че от страна на фирмата ще бъде подадена жалба за нанесените щети, раненият служител и колежката му също ще подадат жалби. Видеото от камерите показва колко арогантно се държат тримата клиенти.
 
„Честно казано не знам какви още мерки можем да вземем срещу такива инциденти - имаме охрана, моментно предупреждение на органите на реда. Може би законите трябва да се променят, не може с лека ръка да се нарушава пространството на другите. Няма как в такава обстановка да задържаме млади хора, да се опитваме да им плащаме добре, да плащаме данъци и осигуровки“, допълни той.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
58229 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар
Еничар

2019.04.11 | 15:57

75

Ама той им посегна, трябваше да го смажат от бой , да не посега повече на господарите си .. смърт за гяурите :)

ххх

2019.04.12 | 17:37

76

Свиня да се изпразни на майка ти в кръвта!

хамериканеца

2019.04.10 | 22:57

74

Дали са им законни колибите?

Unknown

2019.04.10 | 14:41

73

Вище колко сте смешни българите направо да ви нарека че сте също една напаст като циганите даже циганите са по добре от вас пикльовци смотани направо ме е гнус да се наричам българин, щото българите сте едни страхливи плъхове не слагам мен в тази теза защото мен не ме е страх никога не съм бил българин дори и да ме е напсувал щото сме от една нация но иначе всички вие плъхове нещастни някой българин да ви напсува и му налитате на бой, абе уста нямате ли, речник с думи да го затапиш нямаш ли? Ами все на бой затова сме на това дередже в българия щото българина бие българин а не българин да защитава българина ама вие сте позьори никога няма да се оправите и винаги така ще стой, затова като набиеш един циганин ти скачат още 10 сапуна отгоре а когат циганин бие българин вие стойте и гледате щото сте страхливи плъхове е тва сте шайка пикльовци мислищи се за патриоти и големите биячи и мафиоти така ще си останд българия, българин ще бие българин а не да се защитават от напаста на малцинството :)

Здр

2019.04.10 | 14:36

72

Смешници

Кйд

2019.04.10 | 14:32

71

Йдйдйд

дядото

2019.04.10 | 13:59

70

Ей сега ще се разбере, че продавача е предизвикал мангалите и ги е малтретирал заради етническа нетърпимост.

ВЪВ АМЕРИКА ИЛИ ЛОНДОН

2019.04.10 | 13:18

69

ЦИГАНИТЕ и ПРЕСТЪПНИЦИТЕ -КРАДЦИ-ПОЛИТИЦИ ,ЩЯХА ДА БЪДАТ ВЪВ ЗАТВОРА.НО ТУК ВЪВ КОЛОНИЯТА НЕ РАЗРЕШАВАТ ,ТАКИВА ЕКСТРИ. ЗАЩО? ПЛАНЪТ РАН -ЪТ?

Анонимен

2019.04.10 | 11:50

68

Смърт бе смърт и газови камери за тия скапани мангали

2019.04.10 | 10:40

67

Защо ли да ги съдят тези мангали и да си развалят рахатлъка отговорните органи. Няма убити, пък и да има много важно за тях. Е малко боклук в магазина, ама ще се по смете малко. Всяко чудо за три дни.

НАМбам

2019.04.10 | 10:39

66

Потърсете видеото от бензиностанция в САЩ, работят на каса две жени. Двете изпразниха по един пълнител от личното си оръжие в нападателя. След всичкото разследване и бюрокрация, имаха само препоръка от полиция и съд да заменят малокалибреното оръжие с по-сериозно и да отделят повече време за тренировъчна стрелба.
Нападателя ранен се върна в обекта да довърши започнатото и тогава тия двете добавиха по още един пълнител. Демокрация ли в БГ, айде бе.

Добави коментар

Водещи новини