Закопчаха 28-годишен измамник в Плевен

  • 05 април 2019 10:03

  • 1036
  • 0
Закопчаха 28-годишен измамник в Плевен
© Булфото (архив)

28-годишен е задържан за измама, свързана с продажбата на селскостопанска продукция, съобщават от ОДМВР - Плевен.

На 4 април служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Второ РУ-Плевен, „Базова научно-техническа лаборатория“ и разследващ полицай от ОДМВР – Плевен са претърсили частен имот в Плевен. Жилището е обитавано от 28-годишен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че мъжът в качеството му на земеделски производител през периода 22 октомври 2018 година - 14 ноември 2018 година в град Плевен при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага, e поддържал в заблуждение хора във връзка с продажба на селскостопанска продукция (реколта 2018 година).

С това им е причинил имотна вреда, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. С постановление на наблюдаващия прокурор извършителят е задържан за срок от 72 часа в сектор "Арести" към затвора в гр. Плевен.

В хода на процесуално-следствените действия са приобщени като веществени доказателствени средства предмети и документи (фактури), които имат значение за разкриване на обективната истина по досъдебното производство. Полицейските действия са проведени под ръководството на прокурор в РП - Плевен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини