Закопчаха четирима за контрабанда на гориво в град Лом

  • 04 април 2019 12:05

  • 613
  • 0
Закопчаха четирима за контрабанда на гориво в град Лом
© Булфото (архив)

На 3 април във връзка с разследване по досъдебно производство за контрабанда на гориво е проведена специализирана полицейска операция, при която са извършени претърсвания в 17 обекта на територията на град Лом – частни домове и автомобили, свързани с 6 лица, съобщиха от ОДМВР – Монтана.

По случая за срок от 24 часа са задържани 4 лица. При извършените процесуално-следствените действия от адрес в града, обитаван от 45-годишен мъж, са иззети мобилни телефона, документи, карта памет, ловна камера, устройства с антени, четири 30-литрови пластмасови туби с остатъчна миризма на дизелово гориво.

В два лекотоварни автомобила, ползвани от мъжа, са намерени и иззети 107 пластмасови туби с различна вместимост, повечето празни и такива с дизелово гориво. От друг адрес в Лом, обитаван от 43-годишен мъж, са иззети пневматична пушка, мобилен апарат и радиостанция. В лек автомобил „Субару Легаци“, собственост на 35-годишен мъж, са открити 4 пластмасови туби с дизелово гориво, с вместимост 30 литра.

В 2 имота в града, ползвани от 30-годишен местен жител, са иззети 20 туби, съдържащи общо 30 литра дизелово гориво, 3 незаконно притежавани пистолета и боеприпаси, компютърна техника и мобилни телефони, 4 туби с гориво за плавателни средства, радиостанция, 2 навигации, фалшива банкнота с номинал 100 лв. и дебитна карта.

В ресторант-хотел в местност Бахчите, стопанисван от 30-годишния мъж, са иззети бутилки, съдържащи общо 114 литра етилов алкохол, както и 4 бидона с общо около 40 литра етилов алкохол, всичките без български акцизен бандерол.

Работа по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини