Осем пострадали при пожар във варненския затвор

  • 03 април 2019 20:00

  • 1042
  • 0
Осем пострадали при пожар във варненския затвор
© Булфото (архив)

Осем души са обгазени при пожар във варненския затвор.

"Във вторник около 14,20 ч. е подаден сигнал за силно задимяване на помещение в приземния етаж на затвора във Варна. Надзирателите са действали светкавично и лишените от свобода са изведени от опасните зони", каза директорът на варненския затвор старши комисар Йордан Йорданов, цитиран от chernomore.bg.

Става въпрос за тлеене на ПВЦ колектор на отходната канализация, което е довело и до деформация на няколко тръби от питейната вода, намиращи се в сервизно помещение до общата баня на затворниците. По думите на комисаря не е имало открити пламъци, а предполагаемата причина за инцидента е късо съединение.

„Искам да успокоя гражданите, чиито близки са на територията на варненския затвор, че по никакъв начин не са били застрашени здравето и живота им. На всички, които са били в зоната на контакт е оказана медицинска помощ. Лишените от свобода са прегледани от лекарите на затвора, а служителите са били освободени от наряд и извозени до токсикологията. Състоянието на всички е вън от опасност“, увери директорът на варненския затвор комисар Йорданов и благодари на службите за навременната намеса за овладяване на ситуацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини